drk_brande_1.png
img3.png
img4.png
Ta' et pusterum/Familienetværk

Ta' et pusterum har til formål at støtte børnefamilier, der af forskellige årsager kan have det svært i hverdagen og derfor ind i mellem har brug for et ”pusterum” og måske savner et socialt samvær.

I Røde Kors vil vi gerne give børn og forældre mulighed for at få nogle gode oplevelser, som de ellers ikke har mulighed for at få. Det kan være besøg i dyreparker, i Baboon City og andre forlystelser, men også ture til naturlegepladser og til andre seværdigheder.  Aktiviteten kan også være sociale arrangementer i form af hyggeligt samvær med andre familier og frivillige i Røde Kors til f.eks. fælles spisning. Det er derfor meget forskelligt, hvad indholdet er, og hvor lang tid aktiviteten tager. Oftest foregår det i weekender, men det kan også være på hverdagsaftner, f.eks. hvis det er en cirkusforestilling.

Forud for alle arrangementer vil der blive udsendt en invitation, hvoraf det vil fremgå, hvad der skal foregå samt praktisk info omkring dato, tidspunkt og tilmeldingsfrist.

Alle børnefamilier der på en eller anden måde har det svært er meget velkommen i Ta' et pusterum. Ta' et pusterum er et frirum, hvor mangfoldighed og lysten til at hygge sig sammen er i centrum, og hvor der er mulighed for at møde andre børnefamilier på tværs af kultur og forskellig baggrund. Det er derfor vigtigt for os, at både børn og voksne har det godt, når de deltager i vores aktiviteter, og alle får en god dag/oplevelse sammen.

Det er gratis at deltage i arrangementerne. Røde Kors sørger for transport, når arrangementerne er uden for Brande by.

 

Oplevelser i 2022

Tá et Pusterum inviterede til Banko

Søndag den 20. februar inviterede Tá et Pusterum til bankospil.

Det var der 50 morgenfriske børn og voksne, der tog imod. Vi startede allerede kl. 9.30, så morgenmaden var klar, da folk ankom.

Der var fra starten en dejlig stemning. Det var hyggeligt igen at være sammen.

Kl. 10 gik bankospillet i gang. Der var 4 plader til alle, så der var forældre og større søskende, der havde travlt med at hjælpe de små.

4 store borde var fyldt med gaver. Der var gevinster til 1-2-3 rækker - og så var der også sidegevinster. De heldige vindere måtte selv vælge gaver fra de forskellige borde I pausen var der Amerikansk Lotteri.

Da klokken var 12 havde alle gevinster fået en ejermand - og ALLE gik hjem med mindst en gevinst. Det var en rigtig dejlig søndag formiddag.

 

BØLLE - BOB i Remisen

Lørdag den 5. marts havde Tá et Pusterum den fornøjelse at invitere til teaterforestillingen Bølle Bob i Remisen. Det var der 26 børn og voksne, der tog imod

Vi sad parate i forhallen til at udlevere billetterne. Vi fik virkelig  gode pladser - lige midt for. Så vi kunne rigtig nyde den flotte forestilling. De unge mennesker spillede super godt skuespil.

I pausen blev der serveret kaffe/te/sodavand og kage. Det var en dejlig eftermiddag.

Vi mangler lige de sidste aftaler ang. det næste arrangement i Tá et Pusterum. Så det vil I snarest høre nærmere om.

Endelig lykkedes det.

Tá et Pusterum har flere gange forsøgt at få afviklet et arrangement på Urban Street Zone, men coronaen er også her kommet i vejen. Torsdag den 7. april lykkedes det endelig. Og hvilken en aften, det blev.. Kl 17 mødtes vi på Mylius-Erichsensvej. 40 voksne og børn var klar på at tage udfordringerne op på løbehjul eller rulleskøjter. Der var virkelig kvalificerede folk sat på til at guide os. Først blev det rette udstyr fundet frem, så sikkerheden var i top. Så skulle hver enkelt tage stilling til, om det var løbehjul eller rulleskøjter, man havde lyst til at prøve. Så kunne festen begynde. Det var skønt at iagttage, hvordan de første usikre forsøg, hurtigt blev afløst af større tro på sig selv og mange fik modet til at prøve større “bakker”. Selv forældre, der ikke havde regnet med aktivt at deltage, vovede pelsen. Der var en dejlig stemning. Folk morede sig - og opmuntrede hinanden. Ved 18 tiden meldte sulten sig, og menuen stod på forskellige pizzaer og gnavegrønt. Efterhånden som folk blev mætte, smuttede de igen ud på banerne. Vi sluttede kl 19. Det var en super dejlig aften, hvor en del fik udvidet deres grænser.

Næste arrangement i Tá et Pusterum bliver lørdag den 21. maj, hvor turen går til Naturkraft ved Ringkøbing.

 

Mange hilsner

Elsebeth, Lisbet og Inge

 

Oplevelser i 2021

Påskemøde

Tá et Pusterum startede meget forsigtigt op, med al mulig respekt for Corona og coronaforbud.

Derfor inviterede vi til et lille påskemøde den 29. Marts henholdsvis i Blåhøj og i Brande.

Vi mødtes udenfor. I Blåhøj var det på legepladsen ved Multihuset og i Brande i Anlægget på Ørbækvej.

41 personer meldte sig til. Det var så dejligt at se hinanden igen. Alle var rigtig glade for, at det igen var en mulighed at mødes, og snakken gik

livligt. Vi havde påskeæg til børnene, og  serverede kaffe/saft og kage.

Det var en rigtig dejlig eftermiddag.

 

Jyllands Park Zoo

Søndag den 30. maj skinnede solen fra en skyfri himmel

En perfekt dag til en udflugt til Haunstrup Dyrepark. 55 børn og voksne var klar til at nyde dagen sammen.

I dyreparken er der mange muligheder for at hygge sig. Selvfølgelig at se på og studere alle dyrene, men der er også legeområder - endda med Danmarks største hoppepude.

Vi spiste vores medbragte mad sammen, og derefter var der rundvisning sammen med en dyrepasser. Kl 15 kørte bussen hjem igen. Det var en skøn dag, hvor alle hyggede sig.

 

Sommerhygge på Harrild Hede

Mandag den 14. juni havde vi lavet en aftale med John, der er naturvejleder på Naturcenteret. Han havde arrangeret en tur med “Hugormen”. Der var også mulighed for at låne mountainbikes. Det var der 5 friske børn og voksne, der benyttede sig af.

Så gik turen ellers rundt på heden med stop her og der, når John havde ting at vise og fortælle os. F.eks.Så vi kødædende blomster og vilde orkidéer.

Vi lærte også, at stænglen på friske skud fra rønnetræet smager af marcipan. Og så nød vi det smukke landskab.

Dagen sluttede med fællesspisning.

Vi serverede mad, der var portionsanrettet - og håndspritten var på bordet.

Nu holder vi sommerferie, men efterårsprogrammet er planlagt. Der kommer til at ske mange spændende ting. Vi glæder os til at se alle igen.

Rigtig god sommer

 

Tur til Wov-park

Søndag den 22. august var Tá et Pusterum atter på tur.

I det skønneste vejr besøgte vi, for os, en ny og spændende attraktion - nemlig Wow-Park i Billund.

Her var der rigtig mange aktiviteter og udfordringer for alle aldersklasser at kaste sig ud i.

Lige fra klappegeder, labyrinter, vandlege, svævebaner mm. til kæmpenet, der var udspændt mellem trætoppene, man kunne lege eller spille bold i.

Både børn og voksne tog udfordringerne op - og nogle blev modigere og modigere som dagen skred frem - og så verden lidt fra oven.

Alle havde en super dejlig dag - og det er nok ikke sidste gang turen går til Wow-Park.

Næste arrangement er søndag den 26. September, hvor vi inviterer til Superliga kamp på MCH-Arena mellem FCM og Randers.

 

Ta´ et pusterum til fodboldkamp i MCH arena i Herning

Gennem FCMSamfund har vi været så heldige at få tilbudt billetter til superligakampen mellem FCM og Randers søndag den 26. september.

Vi tog afsted med en flok forventningsfulde og glade familier, og vejret var fint. Der var på forhånd lagt op til et brag af en kamp, da begge hold ligger i toppen af ligaen.

Kampen blev ikke helt så velspillet, men det blev en kanon oplevelse for alle, voksne og børn. FC Midtjylland vandt 1-0, og der blev spænding til det sidste.

Røde Kors Brande købte Ulveungepakker til alle børn. Børnene kunne i Ulveshoppen vælge mellem forskellige fodboldartikler, som Lisbet her viser frem. Derudover indeholder pakken 1 sodavand, 1 fransk hotdog, 1 pose ulvechips eller 1 pose popcorn og 1 plade chokolade.

Vi håber på, at vi igen til næste år får mulighed for at tilbyde en sådan oplevelse.

Næste arrangement bliver torsdag i uge 42, hvor vi inviterer til biograffilm i Klovborg Bio.

Biograftur i efterårsferien

Torsdag den 21. oktober havde Tá et Pusterum den glæde at kunne invitere i biografen. Traditionen tro tilbyder biograferne flere familiefilm i efterårsferien.

Derfor havde de 55 deltagere tre film at vælge imellem. Det var lidt specielle film. En enkelt skuffede en smule, men alle hyggede med popcorn og sodavand. I bussen hjem blev de forskellige film diskuteret, og alle var enige om, at det havde været en god tur.

Næste arrangement bliver den 26. november, hvor Tá et Pusterum inviterer til Idræt for Sjov.

 

 

Mange hilsner

Elsebeth, Lisbet og Inge

 

Aktivitetsledere:

Elsebeth Jessen Hansen,  telefon 22 90 3763,  mail:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Lisbeth Andersen,           telefon 50 56 03 20,  mail:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Inge Wieland,                 telefon 20 85 63 30, mail:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.