drk_brande_2.png.png
img2.png
img2.png
Ta' et pusterum/Familienetværk

Ta' et pusterum har til formål at støtte børnefamilier, der af forskellige årsager kan have det svært i hverdagen og derfor ind i mellem har brug for et ”pusterum” og måske savner et socialt samvær.

I Røde Kors vil vi gerne give børn og forældre mulighed for at få nogle gode oplevelser, som de ellers ikke har mulighed for at få. Det kan være besøg i dyreparker, i Baboon City og andre forlystelser, men også ture til naturlegepladser og til andre seværdigheder.  Aktiviteten kan også være sociale arrangementer i form af hyggeligt samvær med andre familier og frivillige i Røde Kors til f.eks. fælles spisning. Det er derfor meget forskelligt, hvad indholdet er, og hvor lang tid aktiviteten tager. Oftest foregår det i weekender, men det kan også være på hverdagsaftner, f.eks. hvis det er en cirkusforestilling.

Forud for alle arrangementer vil der blive udsendt en invitation, hvoraf det vil fremgå, hvad der skal foregå samt praktisk info omkring dato, tidspunkt og tilmeldingsfrist.

Alle børnefamilier der på en eller anden måde har det svært er meget velkommen i Ta' et pusterum. Ta' et pusterum er et frirum, hvor mangfoldighed og lysten til at hygge sig sammen er i centrum, og hvor der er mulighed for at møde andre børnefamilier på tværs af kultur og forskellig baggrund. Det er derfor vigtigt for os, at både børn og voksne har det godt, når de deltager i vores aktiviteter, og alle får en god dag/oplevelse sammen.

Det er gratis at deltage i arrangementerne. Røde Kors sørger for transport, når arrangementerne er uden for Brande by.

 

Oplevelser i 2019

 

BANKOSPIL

 

Søndag den 27. januar startede Tá et Pusterum 2019 op med et hyggeligt bankospil.

Alle - både børn og voksne - deltog med stor koncentration og glæde i spillet.

Heldigvis havde langt de fleste heldet med sig og kunne drage hjem med gevinster. Et par enkelte måtte dog nøjes med en trøstepræmie.

Efter bankospillet var der kaffebord. Her gik snakken lystigt, og alle fik sagt farvel og mange tak til Bente Sønderholm, der efter 8 år, har valgt at stoppe som aktivitetsleder for Tá et Pusterum.

Bente har gjort et rigtig flot stykke arbejde. Hun har også givet sig tid til en grundig overlevering til de nye aktivitetsledere, så Tá et Pusterum kan køre videre på bedste vis.

Vi - de tre nye aktivitetsledere - glæder os til arbejdet.

Det næste arrangement bliver en tur til BaBoon City den 10. marts.

Søndag den 10. marts kørte en busfuld glade børn og voksne til BaBoon City. Her nød alle dagen med de mange aktiviteter stedet tilbyder.

Alle hyggede sig, og der blev udfordret på kryds og tværs blandt både børn og voksne - og de forskellige familier. Rodeotyren var noget af en udfordring!

Frokosten spiste vi sammen, og også her blev der snakket og hygget. Klokken 14.30 kørte bussen hjem igen. Det var en rigtig dejlig dag, fyldt med gode oplevelser.

Næste arrangement er lørdag den 6. april, hvor Tá et pusterum inviterer til musicalen Annie JR. i Remisen.

”Ta’ et Pusterum” samlede lørdag d. 6. april interesserede børn og voksne ved Remisen i Brande. Her var var det muligt at opleve teaterspirernes opførelse af ”Annie Jr.”

Musicalen handlede om den lille forældreløse Annie, som går fra at være glemt forældreløst barn til at være en millionærs datter.

De fremmødte oplevede en god historie blive fremført af en gruppe glade og engagerede børn.

I pausen mødtes vi alle i Smedjen, hvor der blev nydt lidt kage og noget at drikke.

Vores næste arrangement er lørdag d. 4. maj, hvor ”Ta et Pusterum” inviterer til Jyllands Park Zoo.

Søndag den 4. maj var Tá et Pusterum på tur til Jyllands Park Zoo. Igen var vi en busfuld glade og forventningsfulde børn og voksne, der drog af sted. Solen skinnede, men det var en kold dag, så næsten alle havde fundet vintertøjet frem igen.

Dyreparken fejrede 50 års jubilæum denne weekend, så der var ekstra oplevelser rundt om i parken. Ellers er det jo altid hyggeligt at se de forskellige dyr blive fodret - og lege på legepladsen med Danmarks største hoppepude. Frokosten spiste vi sammen i et telt, hvor vi havde reserveret borde.

Kl 14.30 kørte bussen os hjem igen. Det var en rigtig dejlig dag med mange oplevelser.

Næste arrangement er den 4. juni, hvor turen går til Harrild Hede.  Dette arrangement blev aflyst på grund af for få tilmeldte.

Relateret billede

Søndag den 18. august startede Tá et pusterum op med det første arrangement efter sommerferien. Turen gik denne gang til MCH Arena, hvor de 35 deltagere skulle overvære en fodboldkamp mellem  FC Midtjylland og Hobro.

Vi havde fået fribilletter af FCM. Rigtig gode pladser - lige ved siden af tilskuerne fra Hobro. Vi købte en “Ulveunge-pakke” til børnene.

Den indeholdt:

  • 1 stk. sodavand
  • 1 stk. FCM-pantkrus
  • 1 stk. fransk hotdog
  • 1 stk. Ulvechips eller Popcorn
  • 1 stk. Choko-ulvemadder
  • 1 stk. spændende gave

Børnene hyggede sig med lækkerierne under kampen. Efter kampen hentede vi i samlet trop gaverne. Børnene kunne vælge mellem en badebold, en frisbee, FCM- hår” eller et FCM-flag.

Kampen endte 1-1

Det var en rigtig god dag og alle hyggede sig. En rigtig god opstart på den nye sæson.

Næste arrangement bliver fredag den 27. September, hvor vi inviterer til “Idræt for sjov” i Brande hallerne.

 

24 børn og voksne deltog den 27. september i Idræt for sjov i Brande Hallerne. Der var mange forskellige aktiviteter, som alle frit kunne deltage i: Badminton, svømning, redskabslege, skydning, bueskydning,

e-sport, bordtennis, forskellige bordspil og fodbold.


Alle deltog ivrigt og konkurrerede mod hinanden.


Vi spiste sammen. Hallen serverede en lækker lasagne med salat - og så var der is til dessert. Vi fejrede en 14 års fødselsdag, så der var flotte flag på bordet.


Det var en meget hyggelig eftermiddag/aften, og for flere af familierne var det en øjenåbner. De vidste ikke, at hallen arrangerer Idræt for Sjov den sidste fredag i måneden. Det vil de gerne deltage i fremover.


Næste arrangement bliver onsdag den 16. oktober, hvor vi skal i biografen.

 

Tá et Pusterum har været i biografen

En regnvåd onsdag midt i efterårsferien havde Tá et Pusterum inviteret i biografen i Klovborg.

Der var rigtig mange tilmeldte denne gang - 60 personer. Der var 4 familier, der selv kørte - så resten kunne lige være i bussen. Vi kørte fra Røde Kors butikken kl. 13.00

Der var tre film, familierne kunne vælge imellem:

“GOOSEBOY”:

Her møder vi drengen Viggo, der lever og ånder for spilverdenen. En dag ændres hans liv dog brat, da en gås crash-lander på altanen, og det oven i købet viser sig, at gåsen kan tale! Gåsen er desperat for at indhente sin flok, men har brækket vingen, så Viggo må træde i karakter og hjælpe sin nye ven. Sammen kommer de på en forunderlig, fantastisk og farverig rejse, der viser sig være langt mere krævende end Viggo nogensinde havde kunnet forestille sig!

"DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND”:

Denne film handler om den tilfangetagne magiske Yeti, som med hjælp fra pigen Yi og hendes venner genforenes med sin familie og Himalayas bjerge.

“MUGGE OG VEJFESTEN”:

Er en komedie om Mugge, verdens lykkeligste dreng. Han bor sammen med sine forældre på en idyllisk og helt almindelig dansk villavej befolket med skæve typer som opfinderen Henrik Skovlykke, femlingerne Allan, Allan, Allan, Allan og Allan, kattedamerne Tove og Karen, et par nonner, der altid går rundt på stylter og ikke mindst Weirdoen fra Nakskov. Mugges lykke slutter brat, da den glade knægt opdager, at hans mor er blevet forelsket i den uimodståelige crossfit-træner Pierre og nu forlader Mugge og hans far. Det kan Mugge overhovedet ikke acceptere. Det vil Mugge gøre ALT for at forhindre.

Der var 10, der valgte Gooseboy, resten fordelte sig næsten ligeligt på de sidste to film. Det var forventningsfulde børn og glade voksne, der med popcorn og sodavand fandt deres pladser.

Filmene sluttede næsten samtidigt, så ved 16.30 tiden kørte bussen igen mod Brande.

På hjemturen blev filmene ivrigt diskuteret, og stemningen var rigtig fin. Alle syntes, “deres” film havde været rigtig god. Det var en super hyggelig tur.

 

Søndag den 24. november havde Tá et Pusterum inviteret til bowling.

 

Børn og voksne mødte kampklare op. Vi var så mange, at vi måtte have alle baner i brug i 2 timer.

Stemningen var rigtig god. Der blev jublet og opmuntret på de enkelte hold - men også på tværs af banerne blev spillene kommenteret.

Efter kampene blev der hygget med is og sodavand.

Det var en super hyggelig eftermiddag, hvor der både var tid til spil, hygge og god snak. En god måde at slutte 2019 af på.

Der er mange forskellige arrangementer i støbeskeen i 2020.

Årets første arrangement bliver den 2. februar, hvor vi inviterer til fastelavnsfest.

 

Mange hilsner

Elsebeth, Lisbet og Inge

Vi glæder os altid til at tage imod nye. Hvis du og din familie har lyst til at være med eller høre mere om Ta' et pusterum, kan du kontakte:

 

Aktivitetsledere:

Elsebeth Jessen Hansen,  telefon 22 90 3763,  mail:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Lisbeth Andersen,           telefon 50 56 03 20,  mail:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Inge Wieland,                 telefon 20 85 63 30, mail:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.